Installatie rookgasafvoerkanalen

Renovatie

Hierbij bepalen wij in overleg wat de minimum te nemen maatregelen moeten zijn om van een bestaand kanaal weer een goede afvoer te maken. Vaak komt het voor dat het kanaal te groot is voor het gekozen toestel of gebreken vertoont of tijdens het stoken stankoverlast veroorzaakt op de bovengelegen vertrekken. Het aanbrengen van een daartoe geschikte voering in het kanaal kan in de meeste gevallen uitkomst bieden.

Voor rechte kanalen maken wij gebruik van het Metaloterm EN-systeem, voor kanalen met een versleping maken wij gebruik van dubbelwandig flexibele buis. Deze dubbelwandige flexibele buis is nagenoeg glad van binnen zodat er bijna geen roet in het kanaal blijft zitten na het vegen van de schoorsteen.

Ook kunnen wij u helpen met verantwoord stoken zonder overlast d.m.v. een ABCAT houtrookfilter. Meer informatie hierover vind u HIER

Nieuwbouw

Als er in een woning geen geschikte schoorsteen aanwezig is kan in veel gevallen een nieuw te bouwen afvoersysteem als oplossing gekozen worden. Een van onze medewerkers komt dan bij u langs om uw ideeën en wensen door te nemen. Er wordt dan een offerte gemaakt en na uw goedkeuring
hiervan zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Wij werken al vele jaren met het dubbelwandig geïsoleerde schoorsteensysteem van Metaloterm. Het AT-systeem is  schoorsteenbrandbestendig en heeft een garantie van maar liefst 30 jaar. Wij staan volledig in voor de goede en veilige werking van de installatie volgens het Bouwbesluit.